Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ze świeżych rydzów

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rydze 25 dkg
woda 1 1/4 litra
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
por 1 sztuka
seler 1/2 sztuki
masło 1 łyżka
mąka 1/2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ze świeżych rydzów

25 dkg świeżych rydzów musimy oczyścić i opłukać starannie. W 1 1/4 litrze wody będziemy gotować obrane warzywa: marchew, pietruszkę, por i seler.
Świeże rydze musimy poszatkować i gotować w wywarze. Sprawdzamy czy jest ugotowane. Wszystko doprawiamy 1 łyżką masła z dodatkiem 1/2 łyżki mąki.
Osobno przygotowujemy kluski krajane. Dodajemy je do zupy. Gotujemy wszystko razem. Podajemy zupę w talerzu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak