Zupa ze świeżych grzybów.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby leśne

    30 dag
  • porcja rosołowa

    1 szt
  • ziemniaki

    4 szt
  • marchew

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • olej

    1 łyżka
  • śmietana

    2 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • sól do smaku

  • pieprz

  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • Ziele angielskie całe Prymat

    4 szt
  • Koperek suszony Prymat

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Porcję rosołową zalać woda,osolić i gotować na małym ogniu.
Grzyby obrać i opłukać pod bieżącą wodą.Drobno posiekać i przesmażyć na odrobinie oleju ok. 10 min
Do wywaru mięsnego dodać starte na tarce o dużych otworach warzywa,ziemniaki pokrojone w kostkę i przyprawy.
Gotować razem do miękkości warzyw i ziemniaków.
Zrobić zawiesinę z pół szklanki wody,mąki i śmietany,wlać do gotującej zupy,wsypać koperek.
Porcję rosołową z kurczaka wyjąć,obrać z mięsa i mięso włożyć do zupy.
Ja podaję zupę z pieczywem,pyszna.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (33)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 08.01.2014 09:07
bardzo dobra
RenataZ-et 03.01.2014 22:30
rewelacyjna zupa
Łukasz15 10.12.2013 20:10
Lubię grzybową
pestka 29.11.2013 07:42
uwielbiam zupę grzybową
Janina 22.11.2013 11:41
Pyszna taka zupka;)
Adam/ZUB3R 10.11.2013 21:36
fajna zupa
Ania67 07.11.2013 16:02
pyszna zupa
cooleczka 06.11.2013 21:10
moja ulubiona
Grazyna0211 05.11.2013 13:47
bardzo lubię grzybową
Ewelina38 05.11.2013 09:51
bajecznie smaczna zupka, uwielbiam taką z chlebem :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat