Zupa ze świeżych grzybów

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby

    50 dag
  • cebula

    1
  • ziemniaki

    3
  • makaron drobny

    1/2 szklanki
  • bulion

    6 szklanek
  • masło

    2 łyżki
  • śmietana 22%

    3 łyżki
  • przyprawa do zup i potraw w płynie Kucharek

    1/2 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • natka pietruszki

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby oczyścić, opłukać, pokroić w kostkę. Cebule obrać, posiekać, zeszklić na maśle, wymieszać z grzybami i udusić. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę, włożyć do bulionu i ugotować. Pod koniec gotowania dodać grzyby i makaron, gotować, aż makaron będzie miękki. Wlać śmietanę wymieszaną z maggi i kilkoma łyżkami zupy, wsypać natkę. Doprawić do smaku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caffee_tea 14.03.2012 21:36
no dobre, dobre :D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat