Zupa ze smażonych pieczarek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron łazankowy

    50 gram
  • por (biała część)

    1 sztuka
  • woda

    3 litry
  • śmietana 12%

    75 ml
  • pieczarki posiekane

    200 gram
  • Pieprz czarny grubo mielony Prymat

    1/4 łyżeczki
  • rosół z kury Kucharek

    4 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gotujemy bulion na kostkach.

W między czasie smażymy pieczarki z porami około 20 minut.

Po usmażeniu wrzucamy do bulionu i dodajemy makaron łazankowy, dodajemy pieprz i gotujemy około 10 minut. Na koniec wyłączoną zupę zabielamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rakow2 28.06.2011 17:42
lubię pieczarki
berys18 31.03.2011 07:45
napewno smakowita
berys18 31.03.2011 07:45
napewno smakowita
IZABELA29 24.12.2010 12:19
ciekawe
Marta98 07.12.2010 19:05
pychotka na obiadek
stokrotka 25.10.2010 08:27
pychotka!
agnieszka214 22.09.2010 10:05
smaczne
anja3107 19.08.2010 13:27
mniam
sylwiachmiel 12.05.2010 20:14
gotuje,podobna,moge pozyczyc przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat