Zupa ze słodkiej kapusty

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

    30 dag
  • kapusta

    60 dag
  • cebula biała

    2 szt
  • koncentrat pomidorowy

    3 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • śmietana 12%

    1 szkl
  • pietruszka zielona posiekana

    1 łyżka
  • ziemniaki

    5 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso kroimy w kawałki, obrane ziemniaki w kostkę i wrzucamy do wrzącej i osolonej wody. Gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania wrzucamy poszatkowaną kapustę i pokrojoną w kostkę cebulę. Całość chwilę gotujemy. Gdy zupa będzie już gotowa dodajemy śmietanę wymieszaną z mąką i koncentratem pomidorowym. Następnie należy całość zagotować i posypać posiekaną natką pietruszki i doprawić solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
owocówka 27.11.2011 10:06
bombowe
Justyna Jussstiii 27.11.2011 09:36
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat