Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z wołowiną

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

olej 1 łyżka
wołowina 30 dag
marchew 1
seler 1/4
dynia 20 dag
koper włoski 1 mały
czosnek 1 ząbek
sól i pieprz do smaku
koperek do smaku
pietruszka do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z wołowiną

Mięso pokroić w małą kostkę i równo obsmażyć w gorącym oleju.
Marchewkę pokroić w plastry, potem ją poćwiartować, seler pokroić w kostkę, paprykę oczyścić z szypułek, opłukać i pokroić w cienkie paski. Obrać ząbek czosnku i tak jak koper włoski pokroić w paseczki. Dynię pokroić w kostkę.
Wszystkie warzywa dodać do mięsa i krótko poddusić.
Można też dodać łyżkę przecieru pomidorowego, aby zupa nabrała ładnego koloru.
Przyprawić solą, pieprzem i koperkiem. Wszystko razem podgotować pod przykryciem 10 minut na niewielkim ogniu.
Obrać cebule, pokroić na talarki grubości 0,5 cm, dodać do wrzącej zupy. Gotować delikatnie 5 minut.
Przed podaniem posypać zupę posiekaną natką pietruszki i ewentualnie posypać tartym żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak