ZUPA Z WINEM – LE CHAUDEAU

ZUPA Z WINEM – LE CHAUDEAU

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion

    0,5 litra
  • żółtko jajek

    1 sztuka
  • cukier

    do smaku
  • cynamon

    do smaku
  • Goździki całe Prymat

  • koperek

  • wino białe wytrawne

    100 ml
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania ZUPA Z WINEM – LE CHAUDEAU

Do słabego bulionu dolać białe wino (mocne). Żółtko rozrobić z cukrem i kawałkiem cynamonu. Dodać do bulionu. Podgrzewając dodać cynamon i koperek. Całość zagotować. SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

zuzanna_z 25.04.2012 13:12
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat