Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z trybuli

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 1 łyżka
cebula 1/2 sztuki
ziemniaki 3 sztuki
mąka 2 łyżki
wywar z warzyw 2 l
sól
pieprz
śmietana 2 łyżki
trybula 2 (posiekana)

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z trybuli

w dużym garnku rozgrzewam margarynę i obsmażam cebulę, dodaję pokrojone w kostkę ziemniaki, posypuję mąką i smażę razem jeszcze przez kilka minut. Wlewam wywar z warzyw, solę, gotuję 30 minut, odcedzam, do talerzy nakładam trochę posiekanej trybuli i śmietanę i wlewam gorącą zupę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 20.08.2012 13:53
pycha
sznycel 18.08.2012 18:52
lubię zupy z ziołami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak