zupa z trybuli

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1 łyżka
  • cebula

    1/2 sztuki
  • ziemniaki

    3 sztuki
  • mąka

    2 łyżki
  • wywar z warzyw

    2 l
  • sól

  • pieprz

  • śmietana

    2 łyżki
  • trybula

    2 (posiekana)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

w dużym garnku rozgrzewam margarynę i obsmażam cebulę, dodaję pokrojone w kostkę ziemniaki, posypuję mąką i smażę razem jeszcze przez kilka minut. Wlewam wywar z warzyw, solę, gotuję 30 minut, odcedzam, do talerzy nakładam trochę posiekanej trybuli i śmietanę i wlewam gorącą zupę.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andżelika1 20.08.2012 13:53
pycha
sznycel 18.08.2012 18:52
lubię zupy z ziołami

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat