Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa z truskawkami i rabarbarem

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar
50 dag
truskawki
50 dag
skórka z cytryny
cukier
1/2 szklanki
śmietana 12%
1/2 szklanki
mąka
łyżka
cynamon Prymat
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z truskawkami i rabarbarem

Obrać i pokroić rabarbar. Zalać 5 szklankami wrzątku, wsypać cynamon i skórę z cytryny. Gotować, aż zmięknie. Wystudzić, przetrzeć i dodać cukier. Wymieszać. Mąkę zmieszać ze śmietaną i wlać do zupy. Zagotować. Umyte i odszypułkowane truskawki pokroić, włożyć do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak