Zupa z soczewicy i pomidorów z mleczkiem kokosowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • soczewica czerwona

    250 g
  • cebula

    2 szt
  • ząbek czosnku

    3 szt
  • imbir starty

    2 łyżki
  • pomidory krojone z puszki

    1 szt
  • bulion warzywny

    2 l
  • Przyprawa garam masala orientalna Prymat

    2 łyżeczki
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • sól i pieprz

    do smaku
  • mleko kokosowe

    1 puszka
  • oliwa

    2 łyżki
  • natka pietruszki

    do posypania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w kostkę wrzucić na rozgrzaną oliwę w garnku z grubym dnem .
Po chwili dodać pokrojony w plasterki czosnek oraz starty imbir. Chwilkę razem smażyć. Dodać pomidory, soczewicę, bulion i przyprawy- gotować przez ok15-20 min. Na końcu dodać mleczko kokosowe- doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać z posiekaną natka pietruszki.
Smacznego!
asiatok
Do posypania zupy można użyć posiekanej kolendry

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 03.01.2017 16:38
Ciekawa zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat