Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
soczewica czerwona
400 g -
papryka czerwona
2 -
cebula
1 -
Papryka ostra mielona Prymat
1 łyżeczka -
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżeczka -
masło
50 g -
mleko kokosowe
400 ml -
imbir
3 cm -
ząbki czosnku
2 -
sól
Sposób przygotowania
Kroki postępowania


i czosnek. Następnie lekko zeszklić i dodać papryki pokrojone w kostkę, chwilę smażyć. Wlać 1,5litra wody, dodać soczewicę, papryki mielone, curry, imbir, sól, przykryć pokrywką i gotować na małym ogniu
do miękkości soczewicy. Od czasu do czasu zamieszać aby się nie przypaliło.


Aromatyczna zupa przygotowana na bazie bogatej w wiele składników odżywczych, mineralnych, witamin oraz przede wszystkim zawierającej dużą ilość białka soczewicy, która posiada wyjątkowe właściwości prozdrowotne.![]()
Komentarze (8)
Nie masz konta? Zarejestruj się