Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z soczewicy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

przecier pomidorowy 100 g
soczewica czerwona 100 g
por 0,5 szt
masło 30 g
pietruszka 0,5 szt
marchew 2 szt
cebula 1 szt
ziemniaki 250 g
woda 1,5 l
udko z kurczaka 1 szt
przyprawy 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z soczewicy

Warzywa kroimy w kostkę i dusimy na maśle, następnie wraz z kurczakiem wrzucamy do gotującej się wody. Przyprawiamy do smaku, gotujemy do miękkości warzyw. Dodajemy soczewicę. Gotujemy aż całkowicie zmięknie, po czym wyjmujemy kurczaka i dodajemy przecier pomidorowy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 01.02.2016 15:18
lubię takie zupy
w mojej kuchni 01.02.2016 14:02
moje smaki w tym daniu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak