Zupa z soczewicy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula czerwona

    2 szt
  • marchewka

    2 szt
  • rosół

    2 l
  • masło

  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

  • soczewica czerwona

    50 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę posiekać i podsmażyć na maśle. Marchewkę pokroić w kostkę. Cebulę, marchewkę oraz soczewicę dodać do rosołu. Gotować ok. 45 min. i zmiksować. Doprawić do smaku solą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grazyna0211 05.12.2012 11:42
świetna zupa
barbara11561 09.09.2012 12:16
też myślę, że jest pyszna
smakoszek 03.07.2012 20:08
świetna
Andysz 28.04.2012 09:30
mniam, fajna;)
Ada-Gaba 06.02.2012 06:47
numer 1
Ewelina38 06.01.2012 12:44
sama nigdy nie gotowałam ale jadłam i bardzo mi smakowała
Magdalena1110 26.11.2011 19:40
dobra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat