Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA Z SELEREM NACIOWYM I CZERWONĄ FASOLKĄ

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 2 duże
seler naciowy 3 łodygi
marchew 1 szt
por (biała część)
fasola czerwona z puszki 1 op
kasza gryczana 4 łyżki
koperek
kostka rosołowa 1 szt
masło klarowane 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 2 szt
śmietana 18 proc 100 gram
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA Z SELEREM NACIOWYM I CZERWONĄ FASOLKĄ

Warzywa pokroić, podsmażyć na maśle ok 3 minuty. Zalać gotowana woda ok. 1,5 litra dodać przyprawy. Gotować ok 20 minut z kostką rosolową.Pod koniec gotowania dodać oplukana fasolę z puszki.Zabielić śmietaną dodać koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 17.05.2016 11:55
smaczna zupka
Wafelek2601 16.05.2016 20:27
Pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak