Zupa z sandacza i łososia z borowikami i warzywami aromatyzowana oliwą truflową

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filetu z sandacza bez skóry

    250 g
  • borowików

    250 g
  • pokrojonych w kostkę warzyw (po 100 g marchwi, selera, pora)

    300 g
  • pokrojonej w kostkę cebuli

    100 g
  • czosnku

    4 ząbki
  • śmietany 36%

    200 ml
  • koperku

    1 pęczek
  • olej

    - -
  • sok z 1/2 cytryny

    - -
  • łosoś filet

    250 bez skóry
  • tymianek

    - -
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    - -
  • sól

    - -
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę, pokrojone grzyby, czosnek i warzywa. Wszystko zalać zimną wodą, gotować 30 minut, a następnie zabielić śmietaną i doprawić do smaku. Pokrojone i skropione sokiem z cytryny ryby podsmażyć na oleju, dodać do wywaru i gotować kilka minut.
Tuż przed podaniem posypać posiekanym koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (53)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa36 26.09.2012 23:56
super
artur7 09.02.2012 06:35
jeszcze nie jadłem
[email protected] 03.02.2012 14:09
fajne i troszke drogie
Emilia21 31.01.2012 11:29
mmmm
Emilia21 31.01.2012 11:29
mmmm
zuzanna_z 25.01.2012 11:19
super
artur7 24.01.2012 10:29
pycha
[email protected] 07.01.2012 00:33
fajne
artur7 03.12.2011 16:26
pyszny
agnieszka214 20.11.2011 12:19
pyszne uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat