Zupa z porów i ziemniaków

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • por

    3 szt
  • cebula biała

    1 szt
  • ziemniaki

    3 szt
  • masło

    4 łyżki
  • bulion warzywny

    1 l
  • serek topiony śmietankowy duży

    100 g
  • wino białe wytrawne

    1 łyżka
  • sól do smaku

  • Pieprz kolorowy Prymat w młynku

    do smaku
  • szczypiorek posiekany

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pory kroimy w grubsze plastry,cebulę w kostkę i szklimy na maśle.
Warzywa przełożyć do garnka,dodać pokrojone w kostkę (małą)
ziemniaki, zalać bulionem (może być z kostki) i gotować na średnim ogniu przez
20minut.Dodać serek topiony i mieszać do rozpuszczenia. Zupę doprawić
solą, pieprzem,winem i chwilkę zagotować.Dodać szczypiorku.Posypać
zmielonym kolorowym pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wafelek2601 04.07.2017 23:24
Bardzo lubię takie zupy :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat