Zupa z podgrzybków

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    1 litr
  • marchew

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • cebula biała

    1 sztuka
  • śmietana 12%

    2 łyżki
  • podgrzybki suszone

    1 słoik
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby namoczyć na noc w wodzie. Rano nie wylewać tej wody, razem z nią wlać grzyby do garnka, dodać pokrojoną cebulę i podgotować lekko. Dodać marchewke i pietruszke gotować ok 30 minut, aż włoszczyzna będzie miękka. Włoszczyznę wyjąć z zupy i resztę przecedzić. Część grzybów drobno pokroić, resztę wyjąc i dodac do czegoś innego. Całośc zabielić śmietaną. Można podawać z uszkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
norweska20 21.01.2014 11:23
smaczna zupa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat