Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z podgrzybków

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 1 litr
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
cebula biała 1 sztuka
śmietana 12% 2 łyżki
podgrzybki suszone 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z podgrzybków

Grzyby namoczyć na noc w wodzie. Rano nie wylewać tej wody, razem z nią wlać grzyby do garnka, dodać pokrojoną cebulę i podgotować lekko. Dodać marchewke i pietruszke gotować ok 30 minut, aż włoszczyzna będzie miękka. Włoszczyznę wyjąć z zupy i resztę przecedzić. Część grzybów drobno pokroić, resztę wyjąc i dodac do czegoś innego. Całośc zabielić śmietaną. Można podawać z uszkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 21.01.2014 11:23
smaczna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak