Zupa z młodych warzyw

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    4 szt
  • pietruszka

    3 szt
  • cebula

    2 szt
  • kalarepa

    1 mała
  • zielony groszek

    1 szkl
  • kalafior

    1 mała
  • ziemniaki

    2-3 szt
  • śmieana

    1 szkl
  • mąka

    2-3 łyżki
  • zielenina

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Młode warzywa obrać, umyć, drobno pokrajać, zalać wrzącą wodą (1,5 l) i gotować ok.20 min. Zupę podprawić śmietaną z mąką i zagotować. Przed samym podaniem wsypać garść posiekanej naci pietruszki lub koperku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 13.09.2012 15:05
uwielbiam jarzynową z młodych jarzyn ale nie doprawiam śmietaną i mąką
KOBRA 09.07.2012 23:47
coś pysznego
Agnieszka107 21.05.2012 19:41
mniam
smakowita 22.03.2012 22:40
smaczna
aacaac 11.02.2012 11:29
fajne
Elżbieta17 10.02.2012 13:08
pycha:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat