Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z młodej kapusty na rosołkach

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1.1/2 kg
marchew 6 szt
koncentrat pomidorowy 200 gram
Kostki rosołowe Kucharek 4 szt
Koperek suszony Prymat 2 łyżeczki
sól
pieprz
ziemniaki 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z młodej kapusty na rosołkach

Zupa z młodej kapusty na rosołkach - SKŁADNIKI:

kapusta 1.1/2 kg
6 marchewek,
200g koncentratu pomidorowego,
5 kostek rosołowych,
2 garści kopru,
sól, pieprz,
liść laurowy, ziele angielskie
ziemniaki 3 sztuki

Zupa z młodej kapusty na rosołkach - PRZYGOTOWANIE:

Do garnka wkładam pokrojone i bardzo dokładnie umyte ziemniaki . Kapustę szatkuje na średnie kawałeczki . Dodaje ziele angielskie liść laurowy pieprz w ziarnach oraz startą marchew Gotuje na małym ogniu dodaje rosołki drobiowe i przecier pomidorowy . Mieszam doprawiam do smaku . Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agata/MANTIS-KITCHEN 15.09.2013 17:45
Nawet najprostsza przygotowana potrawa może być smaczna .
SmakolykiJoanny 07.11.2012 17:22
Ważne że dobre i smakuję. Wcale danie nie musi być ambitne by było dobre a jeśli ci tak rażą moje dania to proszę nie wchodź na nie bo to nie przymus . Gotuje to co lubię i na czym lubię to moja kuchnia nie musisz mi jej wytykać Henryko:)
Henryka2 06.11.2012 12:12
Bardzo ambitna kuchnia! Zupa na rosołkach! Co za szczyt kulinarnych możliwości!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak