Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z mintajem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar warzywny 1,5 l
marchew 2 szt
pietruszka 1
ziemniaki 4 szt
sól
pieprz
filety z mintaja 1 kg

Porada

Bardzo smaczna, lekka zupa z dodatkiem świeżych filetów mintaja. Dobra zarówno na jesienne wieczory jak i zupa świąteczna.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z mintajem

Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Wywar doprowadzamy do wrzenia, wrzucamy pokrojone w kostke ziemniaki i gotujemy ok 10 min. Marchew oraz pietruszke obieramy, myjemy i ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach - starte warzywa wrzucamy do gotującej się zupy - gotujemy ok 5 min. Filety ryby kroimy kw duże kawałki i wrzucamy do zupy - gotujemy 2 minuty i wyłączamy grzanie. Zupę doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 29.11.2014 16:14
dziękuję :)
kloruś 27.11.2014 19:48
Chętnie bym skosztowała takich pyszności.
R'n'G Kitchen 27.11.2014 10:10
Bardzo lubię takie zupy. Są bardzo delikatne w smaku.
AgaS10 27.11.2014 10:03
no takiej jeszcze nie jadłam:)
Konczi 27.11.2014 09:07
bardzo ciekawe połączenie
dorota20w 27.11.2014 08:52
polecam !!!
norweska20 27.11.2014 00:40
jeszcze takiej nie jadłam , ciekawa jestem smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak