Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z mięsem, warzywami i kaszą manną

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Mięso wieprzowe z kością 30-40 dag
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
cebula 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
pieprz 4-5 ziaren
kapusta biała 10 dag
pieczarki 10 dag
kalarepka 1 szt
kasza manna 2 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z mięsem, warzywami i kaszą manną

Marchewkę, pietruszkę i kalarepkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Mięso razem z kością umyć, włożyć do garnka, wlać 1/5-2 l wody, dodać liść laurowy, pieprz i gotować. Po upływie 30-35 minut dodać, posiekaną cebulę, poszatkowaną kapustę i starte na tarce warzywa, dalej gotować. 10 minut przed końcem gotowania dodać sos sojowy, posiekane pieczarki, wsypać kaszę mannę. Z ugotowanej zupy wyjąć mięso, usunąć kości. Mięso włożyć z powrotem do zupy, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 05.02.2014 08:16
smaczna zupka
Katarzyna59 10.06.2013 08:04
bardzo smacznie wygląda
pycia9 01.02.2013 07:16
taka babcina, pyszna
halina17 31.01.2013 11:33
Dobra zupa, lubię z kaszą manną.
romanrafal
romanrafal 31.01.2013 09:24
pyszna
sara1 31.01.2013 08:25
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak