Zupa z maślaczków

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    3-4 szt
  • śmietana 18-procentowa

    5 łyżek
  • maślaki

    40 świeże
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Włoszczyznę i obrane ziemnaki pokroic, cebulę posiekac. Wszystko wrzucic do wrzątku. Grzyby oczyścic i pokroic w paseczki, dodac do zupy. Gotowac około 20 minut, przyprawic solą, pieprzem i śmietaną. Przed podaniem posypac natką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
szajba2 23.08.2011 15:38
bardzo smaczna
Barbara55 01.07.2011 19:16
lubię maślaki
kielcok1 04.06.2011 18:10
w sezonie często taką jemy
rakow2 23.02.2011 15:18
lubię taką zupę i lubię zbierać maślaki
ewelinapac 17.08.2010 07:58
zupa za jaką przepadam
Ela20 07.06.2010 09:51
Już wkrótce sezona na maślaczki, trzeba schowac przepis :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat