Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
schab bez kości
350 g -
Bazylia suszona Prymat
1/2 łyżeczki -
oliwa
-
cukinia
2 -
papryka
1 -
pieczarki
4 -
cebula
1 -
ziemniaki
3 -
groszek konserwowy
1 szt. -
Majeranek suszony Prymat
1/2 łyżki -
koncentrat pomidorowy
1 łyżka -
kostka mięsna
1 -
natka pietruszki
1 łyżka -
pomidor
2 -
sól
-
pieprz
-
sos sojowy
-
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżeczka -
oregano
1/2 łyżeczki -
Papryka ostra mielona Prymat
1 łyżeczka
Przepis i sposób przygotowania Zupa z marynowanym w ziołach schabem oraz letnimi warzywami
Kroki postępowania
Następnie dodać warzywa podsmażone na patelni oraz ziemniaki pokrojone w kostkę. Doprawić natką pietruszki, majerankiem, solą oraz pieprzem. Można dodać sos sojowy.
Na koniec dodać groszek i koncentrat, zagotować.
Komentarze (9)