Zupa z marchwi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewki

    4 sztuki
  • włoszczyzna

    30 dag
  • mleko (łyżki)

    4 szklanki
  • woda letnia

    2 szklanki
  • mąka

    1 łyżka
  • margaryna

    1 łyżka
  • cukier

    1 łyżeczka
  • sól

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchew i włoszczyznę umyć. Obrać to i opłukać. Marchew zetrzeć na tarce i ugotować z włoszczyzną. Miękkie jarzyny wyjąć z wywaru. Wywar z marchwią podprawić mąką. Zagotować. Dodać masło połączyć z przygotowanym mlekiem. Doprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (37)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia56 05.10.2012 20:40
pycha.
marianp20 26.09.2012 10:27
polecam
Olaa 09.01.2012 20:21
fajne
owocówka 16.09.2011 19:46
fajne
Angelika10 27.05.2011 22:27
Zupa pychota.
ajres 24.05.2011 18:56
niezla
szajba2 13.05.2011 18:53
lubię zupy, jak nie ma zupy to obiad jest do ... niczego
ajres 18.04.2011 12:53
dobra
kielcok1 06.04.2011 15:53
nie przepadam
Magdalena80 24.03.2011 23:37
ciekawa propozycja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat