Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z mango i piersią z kurczaka
- zupa z mango i kurczakiem
- przepis na orientalną zupę
Szukacie przepisu na zupę inną niż wszystkie? Sięgnijcie po przepis na pomarańczową zupę z mango i dodatkiem kurczaka. Jest treściwa i pyszna.
1. Pierś z kurczaka opłukać, osuszyć i pokroić w paseczki.
2. Do garnka wlać 800ml wody zagotować dodać mięso.
3. Masło stopić w rondlu, wsypać ryż, dodać curry i smażyć mieszając 3 minuty.
4. Z wywaru wyjąć ugotowaną pierś z kurczaka i wlać do ryżu. Gotować na małym ogniu około 5 minut. Przyprawić do smaku sosem sojowym, gałką muszkatołowa, pieprzem i solą.
5. Marchewkę obrać pokroić na paseczki. Mango umyć przekroić na pół ,usunąć pestkę, miąższ pokroić w małą kostkę dodać do zupy wraz z marchewką. Gotować jeszcze około 15 minut.
Do ugotowanej zupy dodać pierś z kurczaka i podawać.