Zupa z kurek i wędzonej szynki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar drobiowo-wołowy

    500 ml
  • kurki blanszowane

    200 gram
  • szynka wędzona

    150 gram
  • śmietana 18-procentowa

    100 ml
  • cebula biała

    1 szt
  • majeranek Prymat

    do smaku
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Smażymy cebule z kurkmi.Dodajemy pokrojoną w długie dosć cienki paski szynke.Podlewamy wywarem gotujemy 5 min na małym ogniu.Dodajemy śmietane i przyprawy.
Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
szajba2 02.06.2011 17:40
ta zupa dobrze się zapowiada
Barbara55 29.05.2011 13:19
o kurka, jaka fajna zupa
kielcok1 07.05.2011 17:07
takiej nie jadłem a chętnie bym spróbował

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat