Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kukurydzy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kukurydza 6 kolba
czosnek 1 główka
cebula 1 szt
mleko 5 szkl
śmietana 12% 1 szkl
masło 3 łyżka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
natka pietruszki 2 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kukurydzy

Kukurydzę wrzucamy na wrzątek i gotujemy 10 minut. Po wystudzeniu łuskamy ziarna. Połowę ziaren miksujemy z mlekiem, śmietaną, gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Cebulę i czosnek obieramy, drobno kroimy- chwilę smażymy na maśle. Dodajemy zmiksowane ziarna i chwilę gotujemy. Dodajemy pozostałe ziarna. Podajemy z natka pietruszki i chlebem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 02.01.2013 00:43
ostatnio robiłam i bardzo mi smakowała

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak