Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa z kapusty włoskiej na wędzonym kurczaku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka wędzone
2 szt
marchew młoda
2 szt
seler młody
1 szt
ziemniaki młode
3 szt
kapusta włoska
1/4 główki
koncentrat pomidorowy
1 łyżka
cukier
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kapusty włoskiej na wędzonym kurczaku


Mięso oddzielamy od kości. Przekładamy do garnka, dodajemy pokrojone jarzyny, pokrojone ziemniaki i gotujemy do momentu kiedy będą al dente. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, posiekaną kapustę, gotujemy do jej miękkości na małym ogniu. Do smaku doprawiamy cukrem, solą oraz pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 22.07.2017 11:05
Pysznie się prezentuje :)
Ewelina1991 22.07.2017 09:44
dobra zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak