Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kapusty pekińskiej

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 mała
marchewki 2 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 1 mały
ziemniaki 4 szt
koperek 1 pęczek
masło klarowane 1 łyżeczka
bulion cielęcy 1 l
przecier pomidorowy 100 ml
Kminek mielony Prymat 1 łyżeczka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kapusty pekińskiej

Marchewki kroimy na plasterki, pietruszkę, seler i ziemniaki w kostkę. Warzywa smażymy kilka minut na rozgrzanym, roztopionym maśle. Zalewamy bulionem, gotujemy na al dente, dodajemy przecier pomidorowy, zagotowujemy. Kapustę siekamy, dodajemy do zupy razem z mielonym kminkiem. Gotujemy do miękkości warzyw. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem. Przed podaniem posypujemy posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 17.12.2015 16:18
bardzo fajna!
sliwka 17.12.2015 15:06
Pychotka;)))
Anna169Hosz 17.12.2015 14:54
Na pewno pyszna.
Kolorowa 17.12.2015 11:38
Bardzo zachęcająca.
Franciszek 17.12.2015 11:33
pięknie podana
Ewelina1991 17.12.2015 07:58
fajna zupka
gusia1000 17.12.2015 00:04
Na pewno smaczna.
Łukasz15 16.12.2015 23:47
Bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak