Zupa z kapusty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wieprzowina

    50 dag
  • biała kapusta

    1 główka
  • marchew

    2-3 sztuki
  • cebula

    2 sztuki
  • ziemniaki młode

    3-4 sztuki
  • margaryna

    1 łyżka
  • mąka

    1 łyżka
  • pomidory

    3-4 sztuki
  • koperek

    pęczek
  • sól, pieprz, papryka w proszku

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wieprzowinę podgotować wieczorem w lekko osolonej wodzie i pozostawić w chłodnym miejscu do następnego dnia. Do rosołu dodać poszatkowaną grubo kapustę, pokrajane w krążki marchewki oraz cebulę pokrajaną w kostkę.wszystkie składniki ugotować do miękkości. Mięso wyjąć, pokrajać w kostkę i włożyć z powrotem do zupy. Zupę można zagęścić zasmażką zrobioną na tłuszczu i mąki lub 2 łyżkami płatków jęczmiennych. Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Na samym końcu gotowania dodać do zupy obrane ze skórki pomidory. przed podaniem posypać wszystko koperkiem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iwona332 22.04.2011 10:34
super
iwona332 22.04.2011 10:33
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat