Zupa z kapustą włoską

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta włoska

    parę liści
  • marchewka

    4
  • kostka drobiowa

    2
  • ziemniaki

    1\\2 kg
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    1 łyżeczka
  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

  • boczek

    30 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Najpierw kawałek boczku wstawić w garnku z wodą , gdy się zagotuje wrzucamy kostki i 3 marchewki a 4 ścieramy na tartce i to ma się gotować . W tym czasie ziemniaki kroimy w kostkę a kapustę kroimy na paski lub szatkujemy , następnie płuczemy pod wodą a potem zalewamy na druszlaku wrzątkiem i wrzucamy kapustę do wywaru , wyjmujemy boczek , który się trochę gotował , czekamy aż przestygnie i kroimy w kostkę smażymy na patelni i usmażone skwareczki boczku wrzucamy do gotującej się kapusty dalej gotujemy doprawiamy do smaku i wrzucamy a na koniec dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę . Całość gotujemy do miękkości .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
babcia 18.02.2012 18:16
wygląda zmysłowo
fasola 20.11.2011 09:17
bardzo smaczna zupa
Margo1 19.11.2011 15:48
to moja ulubiona zupka
Margo1 19.11.2011 15:48
to moja ulubiona zupka
agnieszka137 18.11.2011 23:13
smaczna:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat