Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kalarepą, fasolką i serkiem topionym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa 200 gram
kalarepka młoda 3-4 sztuki
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
kostki rosołowe 2
serek topiony 100 gram
sól do smaku
kości schabowe 300 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kalarepą, fasolką i serkiem topionym

Kroki postępowania

1
Kości płuczemy, wkładamy do garnka i zalewamy dwoma litrami wody. Gotujemy z dodatkiem soli, do momentu, aż mięso na kościach będzie miękkie. Kości wyciągamy i obieramy z mięsa.
Krok 1 - Zupa z kalarepą, fasolką i serkiem topionym foto
2
Fasolkę obieramy, płuczemy i kroimy na kawałki. Kalarepę obieramy i również kroimy. Warzywa i mięso oraz kostki rosołowe dodajemy do wywaru. Gotujemy, aż warzywa będą miękkie.
Krok 2 - Zupa z kalarepą, fasolką i serkiem topionym foto
3
Do zupy dodajemy serek topiony i na wolnym ogniu mieszając, gotujemy aż serek się rozpuści. W razie potrzeby przyprawić przyprawą do dań. Porcję zupy wylewamy na talerz...
Krok 3 - Zupa z kalarepą, fasolką i serkiem topionym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 02.11.2013 16:55
na pewno smaczna zupa
Konczi 08.09.2013 18:24
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak