Zupa z kalafiora

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1szt
  • woda

    600ml
  • sól

  • margaryna

    2,5łyżki
  • mąka

    4łyżki
  • wywar cielęcy

    0,5l
  • śmietana kremówka

    100ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Najładniejsze różyczki kalafiora gotować w lekko osolonej wodzie do miękkości, wyjąc i zostawić do dekoracji. Płyn zredukować do obj. 0,5l. Smażyć cebulę na , margarynie do momentu zezłocenia wraz z kalafiorem posiekanym na małe kawałki. Pod koniec smażenia oprószyć mąką. Zalać wywarem z kalafiora i mięsnym Gotować na bardzo małym ogniu 10min. Dodać śmietanę i doprawić solą i pieprzem. Przystroić kalafiorem.Podgrzać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat