Zupa z jarmużu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jarmuż

    1 kg
  • schab wędzony

    1/2 kg
  • cebula

    2 sztuki
  • ziemniaki

    1/2 kg
  • marchew

    2 sztuki
  • margaryna

    2 łyżki
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jarmuż oczyszczamy i wkładamy do garnka. Zalewamy 1 l wody. Cebulę kroimy w piórka i podduszamy. Dodajemy ją razem z pokrojonym w kostkę schabem do garnka z jarmużem. Gotujemy całość około 30 minut. Ziemniaki kroimy w kostkę i dodajemy do zupy, gotujemy jeszcze około 20 min - do czasu aż ziemniaki będą miękkie. Doprawiamy do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agnieszka214 23.11.2011 14:47
ciekawe nigdy nie jadłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat