zupa z grzybów

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    2 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • cebula

    1 szt.
  • śmietana

    4 łyżki
  • żółtko jajek

    1 szt.
  • kostka rosołowa

    1 szt.
  • sól

  • pieprz

  • zielenina

  • żołądki

  • serca

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby wypłukać, obrać, drobno pokroić. Cebulę obrać, wypłukać, drobno pokroić. Stopić tłuszcz i podsmażyć cebulę z grzybami, oprószyć mąką. W półtora litra wody rozpuścić kostkę rosołową, połączyć z smażonymi grzybami i cebulą, zagotować. Surowe żółtko wymieszać ze śmietaną, dodać do zupy, przyprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat