zupa z grzybów

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    2 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • cebula

    1 szt.
  • śmietana

    4 łyżki
  • żółtko

    1 szt.
  • kostka rosołowa

    1 szt.
  • sól

  • pieprz

  • zielenina

  • żołądki

  • serca

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby wypłukać, obrać, drobno pokroić. Cebulę obrać, wypłukać, drobno pokroić. Stopić tłuszcz i podsmażyć cebulę z grzybami, oprószyć mąką. W półtora litra wody rozpuścić kostkę rosołową, połączyć z smażonymi grzybami i cebulą, zagotować. Surowe żółtko wymieszać ze śmietaną, dodać do zupy, przyprawić do smaku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat