Zupa z grzankami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka

    3 sztuki
  • marchew

    2 sztuki
  • pietruszka

    1 sztuka
  • por

    1/2 sztuki
  • majeranek

    wg uznania
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • mąka

    1 łyżka
  • masło

    1 łyżka
  • grzanki

    wg uznania
  • natka pietruszki

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Skrzydełka umyć, ugotować w 2-2,5 l wody. Skrzydełka wyjąć, obrać. Marchew i pietruszkę obrać i zetrzeć na tartce. Dodać razem z mięsem do wywaru mięsnego. Z masła i mąki zrobić zasmażkę. Dodać do zupy razem z majerankiem i zagotować. Na koniec dodać natkę pietruszki. Podawać z grzankami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Juleczka20 05.01.2012 11:10
pyszniutka
tomek18 05.01.2012 10:20
pyszna zupka:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat