Zupa z fasoli i szczawiu

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Szklanka białej fasoli

    1
  • szczaw

    10 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umytą fasolę namoczyć i zostawić na noc. Ugotować w tej samej wodzie i przetrzeć przez sito. Osobno udusić na maśle pokrojony szczaw, dodać do zupy, zagotować i dodać śmietanę. Podawać z grzankami lub bułką

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
szajba2 12.09.2011 16:29
nie łubie szczawiu
Barbara55 30.08.2011 16:13
z fasoli może być ale szczawiu nie lubię
Iwusia 13.08.2011 23:09
nie jadłam jeszcze takiej :)
IlonaAlbertos 13.08.2011 18:48
Ciekawe połączenie.
rakow2 10.03.2011 15:23
ciekawe jaka jest w smaku?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat