Zupa z dziczyzny i borowików

Zupa z dziczyzny i borowików

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • comber z jelenia

    400 g
  • borowiki

    300 g
  • ziemniaki

    4 szt
  • marchewki

    2 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • seler

    1 szt (mały)
  • cebula

    1 szt
  • bulion wołowy

    1 l
  • natka pietruszki

  • przecier pomidorowy

    200 ml
  • olej do smażenia

  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania


Mięso kroimy na większe kawałki, podsmażamy na niewielkiej ilości rozgrzanego tłuszczu. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę warzywa, smażymy jeszcze 5 min, cały czas mieszając. Całość zalewamy gorącym bulionem i gotujemy do miękkości mięsa i warzyw. Dolewamy przecier pomidorowy i wrzucamy pokrojone w kostkę borowiki. Gotujemy 15-20 min, doprawiamy solą, pieprzem, podajemy z posiekaną natką pietruszki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Madzai

06.10.2015 17:33
Wspaniale wygląda :)

JulkaTomeczek

06.10.2015 15:47
Ale bym zjadła taką zupkę, pycha

Agnieszka-87-25

06.10.2015 14:29
kusi wyglądem

Futka

06.10.2015 10:32
Cudowna zupa, pełna smaków i aromatów - pyszności :D

RenataZ-et

06.10.2015 10:18
apetyczne połączenie

Kuchnia Marty

06.10.2015 10:17
Borowiki i comber z jelenia.. pyszne, delikatne danie - zupa rewelacyjna!

Pani Domu

06.10.2015 10:13
wygląda przepysznie

Aleksandra/Olcia

06.10.2015 10:00
bardzo aromatyczna i apetyczna potrawa

olkaaa

06.10.2015 09:11
Wygląda kusząco.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat