ZUPA Z DYNI

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    0,5 litra
  • dynia

    1 kg
  • jaja

    2 sztuki
  • mleko

    2 litry
  • cukier

    do smaku
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dynię dokładnie umyć, obrać, pokroić w kostkę, ugotować w wodzie. Gdy ostygnie wyjąć i przetrzeć przez sito. Z mąki, wody i jajek zagnieść ciasto - zetrzeć je na tarce, raz na jakiś czas podsypując je mąką. Powstałe wióry ciasta ugotować w osolonej wodzie, wyjąć i zalać gorącym mlekiem. Dodać dynię, przyprawić solą i cukrem. Całość wymieszać. SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Róża1 26.08.2013 22:30
na pewno pyszna;-)
ONY_za_kare 13.02.2013 09:11
Pychotka!
Betka 08.01.2013 22:22
smaczna;)
Renata22 10.12.2012 19:03
z pewnościa smaczna ;)
caralajna 15.10.2012 14:46
lubię dyniową
Izabela/bella81 28.09.2012 09:58
już dawno nie jadłam dyni
Bernadeta1 14.08.2012 16:45
smaczna.
babcia 07.08.2012 18:18
ciekawa...
babcia 07.08.2012 18:18
ciekawa...
bgs1984 13.07.2012 21:51
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat