Zupa z dorszem jarzynowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 3 pomidory

  • 2 marchewki

  • 2 cebule

  • 2 ząbki czosnku

  • 4 łyżki oliwy

  • sól, pieprz

  • ziemniaki

    3 szt
  • filet z dorsza

    40 dag
  • rosół warzywny

    1,5 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Marchewki oraz ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę . Cebule obrać, pokroić w krążki. Czosnek obrać, posiekać. Seler oczyścić, pokroić w krążki. Filety umyć, pokroić posolić. Cebulę i czosnek zeszklić na oliwie, dodać resztę warzyw, wlać bulion, gotować 30 minut. Dołożyć rybę, gotować 10 minut. Przyprawić solą i pieprzem, posypać natką lub koperkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat