zupa z czerwonej fasoli z szybkowara...

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola czerwona

    1/2 kg
  • woda

    1,5 litra/do szybkowara
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 sztuki
  • Ziele angielskie całe Prymat

    5 sztuk
  • Owoc jałowca cały Prymat

    5 sztuk
  • woda

    2,5 litra/na wywar
  • ziemniaki

    8 sztuk
  • włoszczyzna

    1/2 pęczka
  • boczek wędzony

    25 dag
  • Kucharek przyprawa do potraw

    2 łyżki
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • Majeranek suszony Prymat

    3 łyżki
  • Czosnek suszony Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

fasolę czerwoną ziarna opłukać i zalać wodą zimną na całą noc do moczenia

wodę wylać, fasolę wsypać do szybkowara, dodać ziele angielskie, liście laurowe, jałowiec, wlać wodę i gotować w szybkowarze z 30 minut

w osobnym garnku gotować pokrojone ziemniaki w kostkę, włoszczyznę, pokrojony boczek wędzony do miękkości

wlać do wywaru ugotowaną fasolę z szybkowara, dodać kucharka, czosnek granulowany, majeranek, paprykę ostrą, gotować jeszcze z 10 minut na średnim ogniu, zupa najlepiej smakuje na drugi dzień, więc gotuję ją wieczorem na obiad - zupa z czerwonej fasoli jest bardzo sycąca, aromatyczna, zdrowa, fasola najlepsza jest w ziarnach do moczenia..........SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat