Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

zupa z czerwonej fasoli z szybkowara...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola czerwona
1/2 kg
woda
1,5 litra/do szybkowara
Liść laurowy suszony Prymat
2 sztuki
Sklep Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
5 sztuk
Sklep Prymat
Owoc jałowca cały Prymat
5 sztuk
woda
2,5 litra/na wywar
ziemniaki
8 sztuk
włoszczyzna
1/2 pęczka
boczek wędzony
25 dag
Kucharek przyprawa do potraw
2 łyżki
Sklep Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
Majeranek suszony Prymat
3 łyżki
Sklep Prymat
Czosnek suszony Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z czerwonej fasoli z szybkowara...

fasolę czerwoną ziarna opłukać i zalać wodą zimną na całą noc do moczenia

wodę wylać, fasolę wsypać do szybkowara, dodać ziele angielskie, liście laurowe, jałowiec, wlać wodę i gotować w szybkowarze z 30 minut

w osobnym garnku gotować pokrojone ziemniaki w kostkę, włoszczyznę, pokrojony boczek wędzony do miękkości

wlać do wywaru ugotowaną fasolę z szybkowara, dodać kucharka, czosnek granulowany, majeranek, paprykę ostrą, gotować jeszcze z 10 minut na średnim ogniu, zupa najlepiej smakuje na drugi dzień, więc gotuję ją wieczorem na obiad - zupa z czerwonej fasoli jest bardzo sycąca, aromatyczna, zdrowa, fasola najlepsza jest w ziarnach do moczenia..........SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak