Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z czerwona fasolą i klopsami.

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 20 dag
kasza manna 2 łyżka
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 1/4 szt
fasola czerwona z puszki 1 szt
por (biała część) 1 szt
sól do smaku
śmietana słodka do smaku
ziele angielskie 2 szt
przecier pomidorowy 2 łyżka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z czerwona fasolą i klopsami.

Kroki postępowania

1
Mięso połączyć z kaszą manną, uformować małe kulki wielkości orzechów laskowych.
Krok 1 - Zupa z czerwona fasolą i klopsami. foto
2
3 szklanki wody zagotować z zielem angielskim i pieprzem. Do gotującej się wody wkładać klopsiki. Gotować na małym ogniu około 15 minut.
Krok 2 - Zupa z czerwona fasolą i klopsami. foto
3
Marchewkę, pietruszkę i selera obrać i zetrzeć na tarce. Por pokroić w półplasterki.
Krok 3 - Zupa z czerwona fasolą i klopsami. foto
4
Warzywa, fasolę wraz z zalewą i przecier pomidorowy dodać do zupy. Gotować jeszcze 15 minut.
Krok 4 - Zupa z czerwona fasolą i klopsami. foto
5
Zupę doprawić do smaku, zdjąć z ognia i zabielić śmietaną. Ja podawałam z kluskami kukurydzianymi, ale można podać np. z grzankami. Smacznego!!!
Krok 5 - Zupa z czerwona fasolą i klopsami. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 09.06.2013 17:21
Musi być pyszna.
Betka 14.01.2013 15:15
rewelacyjna;)
gosia56 14.01.2013 10:01
napewno pyszna
cukiereczek 11.01.2013 12:00
super
ziutula
ziutula 11.01.2013 11:43
dla mnie zupa..
Vanilla
Vanilla 11.01.2013 11:04
pyszota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak