Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z czerwoną fasolą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 300 G
fasola czerwona z puszki 1 puszka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
tymianek 1/2 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 3 szt
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
Przyprawa do dań z fasoli i warzyw strączkowych Prymat 1 łyżeczka
ząbek czosnku 1 szt
cebula 1 szt
przecier pomidorowy 3-4 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 1/4 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
woda 1,5 litra
olej rzepakowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z czerwoną fasolą

Przygotować wszystkie składniki .Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę ,włożyć do garnka i zaląc wodą. Dodać ziele angielskie ,liść laurowy ,marchewkę ,pietruszkę ,posolić i gotować na wolnym ogniu. Na patelni podsmażyć cebulę z czosnkiem i dodać do zupy. Gdy ziemniaki będą miękkie ,dodać osączoną z zalewy fasolę czerwoną. Przyprawić majerankiem, tymiankiem ,pieprzem ,papryką czerwoną , przyprawą do fasoli . Dodać przecier pomidorowy i zagotować .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela427 08.04.2016 10:44
pyszna zupka
Wafelek2601 08.04.2016 10:06
Super zupka
tobi1989 08.04.2016 09:46
Fajny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak