Zupa z cukinii i szpinaku

Zupa z cukinii i szpinaku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1 sztuka
  • szpinak świeży

    150 g
  • cebula

    1/2 sztuki
  • ziemniaki

    3-4 sztuki
  • bulion warzywny

    700 ml
  • sól i pieprz

  • tymianek Prymat

  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Do garnka na rozgrzaną niewielką ilość oleju wrzucić obraną i pokrojoną cukinię, ziemniaki, cebulę. Dodać przyprawy do smaku i smażyć, aż będą miękkie.
2. Kiedy warzywa będą już miękkie i zarumienione, zalewamy bulionem i gotujemy. Dodajemy wypłukany szpinak i gotujemy jeszcze chwilkę, aż szpinak się zaparzy, ale nie możemy go zagotować, bo straci kolor.
Wszystko razem miksujemy. Doprawiamy jeszcze w razie potrzeby.
Internetowa Kuchnia
Dobrze smakuje z grzankami zapiekanymi z kozim serem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat