Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

Zupa z białych szparagów

5.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi białe
500 gram
por
1 szt
marchewka
2 szt
pietruszka
1 szt
seler korzeniowy
1 kawałek
masło
1 łyżka
oliwa
2 łyżki
woda
2 litry
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt
Sklep Prymat
ziele angielskie
kilka ziarenek
Sklep Prymat
makaron
70 gram (drobny)
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
Sklep Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
jogurt naturalny
2 łyżki
bazylia świeża
1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z białych szparagów

Kroki postępowania

1
W garnku rozgrzać oliwę oraz masło. Wrzucić pora pokrojonego w półplasterki i smażyć, aż się zeszkli.
Krok 1 - Zupa z białych szparagów foto
2
Marchewki, pietruszkę i selera pokroić w kostkę. Dodać do pora, podsmażyć przez chwilę.
Krok 2 - Zupa z białych szparagów foto
3
Wlać wodę, dodać liście laurowe i ziele angielskie. Posolić. Gotować 15 minut.
Krok 3 - Zupa z białych szparagów foto
4
Szparagi umyć, odłamać zdrewniałe łodygi. Pokroić je na kawałki. Wrzucić szparagi do garnka i gotować 5 minut.
Krok 4 - Zupa z białych szparagów foto
5
Dodać drobny makaron i gotować jeszcze 10 minut.
Krok 5 - Zupa z białych szparagów foto
6
Dodać przyprawy. Dodać również jogurt naturalny wymieszany z niewielką ilością zupy. Zagotować. Dodać posiekane listki bazylii.
Smacznego :)
Krok 6 - Zupa z białych szparagów foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak