zupa z avocado z ziemniakami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1/2 kg
  • bulion warzywny

    1 litr
  • sól do smaku

  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • skórka z cytryny - otarta

    1/2 łyżeczki
  • śmietana

    100 gram
  • avocado

    1 szt
  • natka pietruszki

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę.Ziemniaki gotujemy w bulionie dodajemy sól pieprz kminek sok i skórkę z cytryny i natkę pietruszki.Gdy ziemniaki będą miękkie zdejmujemy z ognia i miksujemy.Śmietanę lekko ubijamy avocado kroimy na pół wyciągamy pestkę obieramy i kroimy na cienkie cząstki.Zupę podgrzewamy zabielamy śmietaną i dodajemy kawałki avocado,zostawiamy na 3 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dianix 04.11.2011 17:16
zupka:)))))))
dorotka0000025 24.09.2011 23:24
mniam
Krystyna32 17.08.2011 09:18
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat