Zupa z 5 rodzajów fasoli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

  • cebula

  • por

  • sól

  • pieprz

  • fasola czerwona

    10 gram
  • fasola czarna

  • fasola biała

  • fasola zielona

  • fasola Jaś

  • śmietana

    2 łyżki
  • bulion

    1 litr
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa obrać, umyć, drobno pokroić. Bulion zagotować, wrzucić warzywa, ugotować do miękkości i zmiksować. Doprawić solą i pieprzem, dodać wszystkie rodzaje fasoli. Gotować na małym ogniu ok. 30 minut. Zabielić śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat