Zupa z 5 rodzajów fasoli

Zupa z 5 rodzajów fasoli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

  • cebula

  • por

  • sól

  • pieprz

  • fasola czerwona

    10 gram
  • fasola czarna

  • fasola biała

  • fasola zielona

  • fasola Jaś

  • śmietana

    2 łyżki
  • bulion

    1 litr
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Zupa z 5 rodzajów fasoli

Warzywa obrać, umyć, drobno pokroić. Bulion zagotować, wrzucić warzywa, ugotować do miękkości i zmiksować. Doprawić solą i pieprzem, dodać wszystkie rodzaje fasoli. Gotować na małym ogniu ok. 30 minut. Zabielić śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat