Zupa wiśniowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiśnie bez pestek

    50 dkg
  • cukier

    0,5 szklanki
  • goździki

    3 szt
  • cynamon mielony

    0,5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wiśnie zalac sześcioma szklankami wody, dodac przyprawy i skórkę z cytryny i gotowac, aż wisnie sie całkiem rozgotują. Przetrzec przez sito, wsypac cukier. Kisiel rozprowadzic w odrobinie wody i dodac do zupy. Ponownie zagotowac. Podawac z makaronem lub lkuskami, mozna zabielic.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
szajba2 04.06.2011 18:06
skąd wziąć wiśnie bez pestek?
Barbara55 03.06.2011 19:32
takiej zupy nie jadłam
Jolanta41 14.08.2010 19:11
Jaki kisiel ? Ile?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat