Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa wiśniowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiśnie 380 gram
woda 1,5 litra
śmietanka 100 ml
mąka ziemniaczana 1 łyżka
sól 1 szczypta
cukier 2 łyżki
cukier waniliowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa wiśniowa

Pyszna zupka:) Zapraszam!

- 380g mrożonych wiśni z pestkami
- 1,5 wody
- 100ml śmietanki 30%
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- szczypta soli
- 2 łyżki cukru
- łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią

Wodę z wiśniami solą i cukrem zagotowałam i gotowałam około 10-15 minut. Wyciągnęłam wiśnie z wywaru. Śmietanę wymieszałam z mąką i cienką strużką dodawałam do owocowego wywaru szybko mieszając. Ciągle mieszając zagotowałam i wyłączyłam gaz. Podałam z makaronem wielozbożowym.

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 10.07.2013 18:49
smaczna zupka
eMMe 13.06.2013 20:17
smak dzieciństwa:)
dwa pokoje z kuchnią 13.06.2013 15:17
ja robię dodatkowo z jabłkami, bardzo lubię zupy owocowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak