Zupa wielowarzywna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1
  • por (biała część)

    1
  • seler

    1/2
  • pietruszka

    1
  • marchewka

    2
  • kostka drobiowa

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do naczynia z wodą wrzucamy pokrojone w kostkę warzywa, kalafior podzielony na różyczki i dodajemy kostkę rosołową. Naczynie przykrywamy pokrywką i gotujemy warzywa przez ok. 35 minut uważając aby para nie wydostawała się spod pokrywki. Zgodnie z ogólnymi zasadami gotowania podawać możemy z posiekaną natką pietruszki i śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat